Seleccionar página

LES NOSTRES ILLES 1956 – 2008

Quantes vegades hem explicat als nostres fills que on ara està sembrat de xalets, quan nosaltres érem petits eren sembrats, o que aquesta cala era verge fa vint anys.

Son Dureta 2008Son Dureta 1956

Son Dureta en 2008 y en 1956

A part de confirmar que ens fem grans, demostra que les nostres illes han canviat molt en els últims anys. Suposo que és el preu que cal pagar pel progrés, el benestar i l’haver tingut els polítics que hem tingut. Però aquest article no és per parlar de política, simplement vull presentar-vos una web del Govern Balear que ens dóna l’oportunitat de veure la transformació geogràfica de les nostres illes des de 1956 als nostres dies.

El Visor IDEIB (Infraestructura de dades espacials de les Illes Balears) és una espècie de GoogleMaps o Google Earth però amb la particularitat que ens permet sobreposar imatges aèries (ortofotografies) preses l’any 1956 per l’Exèrcit de l’Aire

Amb un simple clic al menú esquerre podem veure l’evolució de qualsevol racó de les nostres illes.

Visor ideib

Visor ideib

Igualment podem veure capes de topografia de la zona, altitud, torrents, carreteres, hospitals, etc

Us aconsello una vista per la web i comproveu vosaltres mateixos  la transformació de les nostres illes.

www.jrweb.es