Seleccionar página

 

 

La nit d’aquest dimecres, quan la llum deixi pas a la penombra, hi haurà una Lluna de sang. La nit serà més fosca de l’habitual a causa d’un eclipsi total de la Lluna que promet convertir-se en un meravellós espectacle. La Terra s’interposarà per poc menys de dues hores entre el Sol i el nostre satèl·lit natural, que es tenyirà d’uns impactants tons vermellosos i ataronjats. El fenomen es podrà veure pràcticament des de tota Europa, Àfrica i Àsia. Si el temps acompanya i el cel no s’omplen de núvols, els espectadors que mirin al cel a Mallorca podran gaudir al màxim de l’espectacle sobre les 22.13hores.
Mentre les zones més orientals del planeta que podran observar el fenomen el veuran quan es posi la Lluna, en les més occidentals (com Espanya) es podrà seguir quan el satèl·lit aparegui en el cel el dia 15. Durant l’eclipsi, l’ombra de la Terra anirà a poc a poc ocultant a la Lluna, fins tapar del tot.

http://www.abc.es/20110613/ciencia/abci-eclipse-cambiara-color-luna-201106130843.html