Seleccionar página

 En l’article No tot és Photoshop parlem de la poca credulitat que tenim des de l’aparició de retoc digital davant bones fotografies o fotografies espectaculars. Crec fins i tot que podem parlar de la substantivació de photoshop per definir una fotografia.

Hem arribat a un absurd que fins i tot dibuixos realitzats a llapis o bolígraf, ens fan dubtar de la seva autenticitat i ens plantegem si no estarà fet amb photoshop (amb els programes de retoc fotogràfic es poden aplicar filtres que simulen dibuixos) sobre la base d’una fotografia , arribant fins a tal extrem que els artistes han de documentar el seu treball per demostrar l’autenticitat de la seva obra.

Dos exemples són els de Paul Lung i Juan Francisco Casas, dos artistes que utilitzen el llapis un i el  bolígraf l’altre. Realment espectaculars …..

 

Paul lung

Paul Lung

Juan Francisco Casas

Verure més dibuixos

Juan Francisco Casas

 

Paul Lung

Paul Lung

PAul Lung

Paul Lung

Juan Francisco Casas

Juan Francisco Casas

Juan Francisco Casas

Paul Lung