Seleccionar página

Com funciona un pany

GIF és un format gràfic que s’utilitza normalment per crear imatges  amb moviment o animades. Podem trobar infinitats de GIF per Internet, fins i tot els mòbils de darrera generació poden generar imatges animades en format GIF.

També és molt habitual utilitzar-los per crear banners publicitaris, com exemple el de NapkinSpain (creat amb Photoshop), creat per mi,  per explicar el funcionament d’un producte per la seva ventaGif Napkin

Però  sobre tot,  s’utilitzen per animacions còmiques o absurdes. Des de accidents domèstics fins a  les animalades de les nostres mascotes o fills, qualsevol imatge o petita filmació absurda  serveix per crear un GIF. 

A Internet trobareu moltes  pàgines dedicades a GIF graciosos o per  descarregar i  adjuntar a les vostres  webs o presentacions de powerpoint.

El que ja no és tan habitual, son els GIF educatius. GIF que ens mostren el funcionament de les coses o els secrets de la natura, fotograma a fotograma, o  repetició a repetició, ens descobreixen el seu funcionament  o la seva dinàmica.

Darrerament hi ha un tendència a crear GIF més artístics, però aquest és un altre tema que ara no ens ve a compte.

Com que el post d’avui son els GIF educatius, aquí vos deixo una mostra per que els difruteu i aprengueu com funciones moltes coses. En el GIF que encapçala aquest post es pot veure perfectament com funciona un pany i com les dents de la clau igualen  els émbols  que permeten girar el bombí del pany.

Com es fa una cadena

Com ho fan els cans per beure aigua

Més GIF

 

Com ho fa un enredadera per enfilar-se

Com camina una formiga

Teorema de pitàgores

Com actua el verí d’una serp en contacte amb la sang

El Sol a l’Àrtic no es posa mai