Seleccionar página

QuimiofòbiaQuimiofòbia significa literalment "por a la química", però aquest terme es pot fer servir de diferents maneres. A més de ser una fòbia, generalment es fa servir per designar que els productes químics són dolents i capaços de fer mal mentre que els productes "naturals" són bons i saludables (wikipedia).

Els quimiofòbics, la gran majoria esnobs del culta al cos,  acostumen a rebutjar tot producte que no sigui natural, com si els productes naturals no tinguessin res a veure amb la química.

Anem a veure que és la química en primer lloc: La química és la ciència que estudia la composició, estructura, i propietats de la matèria i els canvis que aquesta experimenta durant les reaccions químiques (Una reacció química és un procés que implica un canvi en l'estructura electrònica d'una o de diverses molècules). Donam les gràcies a la  wikipèdia de nou.

Per altra banda anem a veure que són els productes naturals: Un producte natural (en anglès: natural product en alemany: naturstoff) és una subtància química formada per organismes vius per tal de complir funcions biològiques. Si també ho he tret de las wikipèdia.

Tot això ve a compte per mostrar un cartells que ha fet un professor de química australià ,James Kennedy per mostrar als seus alumnes que la química ens envolta per tot arreu.

Plàtan natural

La composició que podeu veure a l’inici d’aquest post, pertany a un plàtan, si a un plàtan natural. Els ingredients  estan  trets, entre altres,  d’estudis d’espectrografia de gasos dels compostos aromàtics volàtils de les fruites. Com podeu veure química pura.

El professor James Kennedy en veure l’èxit a les xarxes social i a internet en general que ha despertat el seu cartell, n`ha creat d’altres que han estat traduïts per en Mauricio-José Schwarz

Vos deixa amb una mostra dels cartells sobre la composició química dels productes naturals: